Aquesta qui ets essent aquí


Desitjat és el perfil d’una pastora que sigui el màxim exponent del mujermaravillismo exigit a les dones dins els àmbits majoritàriament masculins.
Una dona que porti la granja tota sola, al Pirineu preferentment (icona de resistència brava), sense saber gaire quina implicació comporta aquest comandament en solitari…

Que procuri les herbes per l’hivern, que arregli els camins després de les pluges torrencials, que porti els gossos al veterinari i els papers a l’oficina del DARP. Que faci venda directa, algun mercat, autònoms i cursos Ruralcat.

Que repassi el filat, tracti amb els caçadors, gestioni els boletaires i els nedadors de bosc. Que faci visites guiades, ofertes de temporada, que observi els runners reventar les pastures i que sàpiga xiular.

Que estigui activa a les xarxes o que sigui el seu antònim: sense llum, micro, vitro. Que estigui en formació continua. Que tingui algun fill. El cuidi, el porti a l’escola fins i tot amb les pistes negades per la neu, el tingui net, li compri roba i es queixi amb ell dels deures, el porti a fires, jugui amb ell videojocs i li ensenyi l’amor per la literatura mentre mengen xocolata d’amagats.

Que no s’afaiti i es vegi polida. Una mica cupaire i curiosament atractiva per la dreta. «Soft rustic
En el cas deluxe, que tingui alguna afició així una mica vintage com fer ganxet, llegir Balzac i despertar els sentits del gust com Juliette Binoche a ‘Chocolat‘. Que porti el tractor i no dugui tatuatges.
Que sigui del país amb bestiar del país. Que parli el català de TV3 o arrossegui l’accent vilatà profund dels seus avantpassats.

Que atengui els parts amb guàrdies nocturnes i maratons diürnes, que ajudi a mamar als més adormidets i procuri evitar mamitis. Que avisi els clients de l’imminent disponibilitat de xai. Que pasturi i porti els que fan el pes a l’escorxador. Quedi amb els clients, entregui, cobri. Rebuts, factures, IVA i llibre d’explotació.

Que munyi de matinada, netegi les instal·lacions, pasturi, procuri nodrir-se, munyi a la vesprada. Que vengui la llet o faci formatge. Fresc i sortir a vendre; madurat i amb cures diàries a la càmera de maduració.

I que sigui prou llesta, prou organitzada, prou capaç, prou exemplar per trobar una hora mensual per estimar-se a si mateixa.

2 comentarios en “Aquesta qui ets essent aquí

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s